Allt din katt behöver

Oavsett om du har inne- eller utekatt, eller något däremellan är din älskade katts säkerhet och hälsa något bland det viktigaste för dig som kattägare. Många tänker säkert mat-, vattenskål och kattlåda, vilket inte är fel, men de täcker bara de mest grundläggande behoven hos katten.

Katter är stimulans-krävande djur

Katter är lekfulla djur och behöver stimulans. De gillar att klösa, springa runt, sitta högt uppe och gömma i skrymslen. En katt som ofta släpar hem möss och döda fåglar kan vara understimulerad och tio minuters lek om dagen räcker för att minska detta beteende. Leksaker så som bollar, laserpekare och leksaksmöss kan tillfredsställa dessa behov.

Utekattens säkerhet

I Sverige finns det över 100 000 hemlösa katter. Katter som rymt hemifrån är bra på att gömma sig när det är ljus ute. På grund av detta räcker det inte alltid med telefonnummer i halsbandet eller ID-märkning för att katten ska komma hem igen. Detta kan något som ett halsband med GPS-spårare i hjälpa dig med.

Är du orolig över din katt när den är ensam hemma?

Katten klarar sig ofta utmärkt ensam hemma några timmar. Det kan ändå vara skönt att kunna hålla koll på katten när du är borta. Det kan du göra med till exempel en övervakningskamera. Klicka här för att få veta mer.